Mini: Halloween filmer!!!

Nu är det Halloween! Vad passar bättre än att krypa ihop i soffan med en skräckfilm?
Yay! *kramar ett random spöke*
Därför tänkte jag lista mina fem läskiga favoritfilmer. Så om ni behöver tips på vad ni kan skrämma upp er med under helgen så är detta rätt inlägg för er! 🙂

The Others är en av mina favoritfilmer. Det är en väldigt intelligent spökhusfilm med några av de bästa twistarna någonsin.
Filmen handlar om Grace som bor ensam med sina barn. Barnen lider av en ovanlig sjukdom som gör dem extremt ljuskänsliga så alla fönster måste ständigt vara täckta så att inget ljus kommer in. Kort efter att Grace anställer nytt tjänstefolk börjar det hända märkliga saker.
The Others är inte en överdrivet läskig film men den är genomsyrad av en väldigt kuslig stämnning och atmosfär vilket gör att när de läskiga scenerna väl kommer blir de extra effektfulla. Historien i sig är väldigt orginell och karaktärerna är välutvecklade och intressanta. To sum it up: se den! 🙂

Om ni är mer intresserade av blod och brutala filmer rekommenderar jag You´re Next. Det är en slasher-film. (Inte trevlig slash som i fanfiction utan slash som i hugg, aj, blod) Den handlar om en familjemiddag som tar en blodig vändning. Det jag tycker bäst om med denna film är att den har en väldigt orginell twist vad det gäller huvudkaraktärstjejen. Jag vill inte spoila något men det är otroligt uppfriskande att se en skräckfilms-tjej som inte bara skriker och är rädd… ^^ Se den om ni vågar!

Insidius är en annan riktigt bra övernaturlig skräck. Den handlar om en familj vars son oförklarligt faller i koma. Snart börjar det hända mystiska saker i hemmet. Kan sonens koma ha en övernaturlig anledning?
Denna historia är på sätt och vis rätt klassisk men den har också sina orginella, egna twistar. En cool sak med denna film är att den lyckas få in en del humor även i de läskiga scenerna utan att döda spänningen. Den är väldigt snygg också. När man får se ”det läskiga” så är det väldigt kreativt, surrealitiskt och arty. Det finns en uppföljare och en prequel som också är bra. Men se ettan först tycker jag. ^^

Åh, denna film messes with your brain! Så mycket! Oh ja.
Oculus handlar om två syskon som plågas av svåra minnen efter att hemska övernaturliga saker inträffade i deras barndom med en märklig spegel. I vuxen ålder försöker de gå till botten med vad som hände och besegra den onda kraften i spegeln.
Denna film är väldigt brutal och creepy som sjutton! Man vet inte vad man ska tro! Vad händer? Vad är verklighet? Vad är livet? Ghaaa!!! 😮

As above, So below är en riktigt läskig film om man som jag är lite klaustrofobisk. Den utspelar sig i gångar under Paris där huvudpersonerna letar efter alkemiska hemligheter. Så spännande och läskigt!
Denna film är väldigt bra på att bygga upp stämningen och verkligen obehaglig. På ett bra sätt! Karaktärerna är ovanligt bra med skräckfilmsmått. Särskilt huvudkaraktären kändes tredimensionell och engagerande för mig. Folk gör ofta lite väl dumdristiga saker och utsätter sig för fara i skräckfilmer men i denna film så funkar det på grund av huvudpersonens personlighet.

Så det är mina bästa skräcktips just nu!

Vilka är era favorit skräckisar?

Vad ska ni se på halloween?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.