Joss Whedon kväll: Buffy The Vampire Slayer och Doctor Horribles sing-along blog

I går var jag och några vänner på ett episkt event. På Bio Rio visades två av Joss Whedons mästerverk: musikalavsnittet från ”Buffy the Vampire Slayer” och hela miniserien ”Doctor Horribles sing along blog” .
I dagens inlägg ska jag prata lite om hur kvällen var och det vi såg 🙂

Om Buffy the Vampire Slayer: Denna serie visades mellan 1997 till 2003 och fick sammanlagt 7 säsonger. Serien handlar om Buffy som försöker ha ett normalt liv med skola, arbete och förhållanden samtidigt som hon är utvald till att vara en vampyrdödare.
Jag tycker väldigt mycket om Buffy the Vampire Slayer. Det är en serie som balanserar humor och allvar på ett helt perfekt sätt. Karaktärerna är så välutvecklade och de känns verkligen som ens vänner när man tittar. Joss Whedon har sagt att han grundade Buffys karaktär på ”den där tjejen som alltid dör först i skräckfilmer”. Men istället för att göra henne till en svag karaktär gjorde han henne till en riktigt cool hjältinna som har kraft att försvara sig. Självklart finns det vissa dåliga avsnitt och storylines men överlag tycker jag verkligen om serien.
Om ni inte sett Buffy så rekommenderar jag serien varmt.
Avsnittet ”Once more with feeling” som vi såg på bion är ett perfekt exempel på vad som gör serien bra. Det är både roligt och sorgligt och spännande. Jag ska inte spoila er men i episoden drabbas staden Buffy bor i av en förtrollning som gör att alla beter sig som om de är i en musikal. De brister ut i sång i tid och otid och kan inte låta bli att avslöja personliga hemligheter i låtarna. Väldigt mycket som byggts upp och legat under ytan i serien kulminerar under detta avsnitt.
Det är lugnt en av mina favoritepisoder och jag älskar låtarna. Kan alla utantill.

Om Doctor Horribles Sing-Along Blog: Denna miniserie har tydligt hämtat sin inspiration från serietidningvärldens superskurkar och hjältar. Serien handlar om Doctor Horrible vars största dröm är att gå med i ”the evil league of evil” och ta över världen. Inte för att han är ond själv utan för att världen är ond och behöver någon som styr upp den. Det är en väldigt intressant serie eftersom den tar klassiska ”onda” och ”goda” figurer men visar att allt är inte antingen svart eller vitt här i världen. Även superhjältar kan vara dåliga människor och superskurkar kan ha mänskliga sidor. Förutom det så har den fantastisk humor men (precis som Buffy) även riktigt allvarliga bitar.
Jag kan inte sångerna från Doctor Horrible lika bra som de i Buffy tyvärr men de är väldigt bra också ^^ Lyssnar på soundtracket medan jag skriver detta inlägg faktiskt. MmmMMmmm *nynnar med*

Om kvällen som helhet: Dötrist, långtråkig och alldeles…. *dramatisk paus* UNDERBAR! (Yay för askungencitat?)
Seriöst kvällen = episkhet! Så roligt att se Buffy stort! Så kul att alla i publiken sjöng och pratade med i replikerna! Så kul att dela Buffy-kärleken.
Som besökare fick man också en tjusig Buffy-box och ett rabattkort till sciencefiction bokhandeln. Oh, ja, den rabatten ska snart utnyttjas. Moawhawhahawhahaha! Så mitt onda skratt är på gång som ni hör… arbetar med en röstlärare. (Credit: Doctor Horrible. Shit, vad jag slänger mig med citat idag!) 🙂

Gillar ni Buffy, doctor Horrible och musikaler? Det borde ni… ^^

Advertisements

3 thoughts on “Joss Whedon kväll: Buffy The Vampire Slayer och Doctor Horribles sing-along blog

 1. The evil fairy

  Kul att du tog upp ämnet, Magic, jag har nämligen sett ALLA Buffy-avsnitt och Dr. Horrible! (Förresten, jag är bara 11 år gammal)
  “Once more, with feeling” är det bästa avsnittet av alla, enligt min åsikt. Sångerna är väldigt bra skrivna och i flera fall, väldigt roliga t.ex. “I´ll never tell” och “I´ve got a theory”. Jag vet faktiskt inte vilken av “Rest in Peace”, “Walk through the fire” och “Under your spell” som är min personliga favorit, alla är så bra! *Faller på knä och ropar “Joss Whedon, I love you!”*

  Dr. Horrible är jättebra! Karaktärerna är så verklighetstrogna och historien är lätt att leva sig in i. Den är sorgligare än Buffy, men den har också sina roliga scener. Min favoritsång är nog “Brand new day”.

  Hejdå!

  Reply
  1. missmagicgirl Post author

   Hej Evil fairy!
   Åh, vad roligt att du också är ett fan! 🙂
   Buffy är verkligen en underbar serie! Humorn, karaktärerna… ja, allt är så bra! 🙂
   Håller med dig om Once more with feeling. Det är ett så speciellt avsnitt som man kan se hur många gånger som helst.
   jag lyssnar mycket på dess soundtrack med 🙂
   Ja, man blir verkligen ledsen på slutet av Doctor Horrible. Men det visar ju också hur bra den är. Den gör en verkligen känslomässigt engagerad 🙂
   Håller med om att Brand new day är bästa låten 🙂

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s