Comicbooks, kompis och katt

Receptet på en bra dag:

1. träffa en god vän

2. ta med och läs tillsammans era favorit comicbooks

3. ha sällskap av en söt, söt katt

Kan det bli bättre? Tror inte det! =^_^=

😀 😀 😀

Advertisements

8 thoughts on “Comicbooks, kompis och katt

 1. Å, vilken gullig katt! Är det möjligen en hankatt?

  Jag tycker nämligen att den har en svart mustasch på/under nosen. Eller ser jag fel? 🙂

  Men för allt i världen, Magic: Katten är väl inte döpt till Adolf? Det skulle kunna ge helt fel associationer i så fall.

  Åtminstone för en person som har lika livlig fantasi som jag… 🙂

 2. Jag föredrar att läsa böcker eller se film, men mest för att det är svårt att ha en bokklubb om serier.
  Jag var igåt på en läsarcirkel och där var det en katt också. Jag hoppas att min allergi ska gå bort så jag kan skaffa min egen katt någondag.

  • Hej Maaretta!
   Ah, förstår. Det låter mysigt med din läsecirkel och katten. Hoppas verkligen din allergi blir bättre så du kan ha katt. De är så fina. 🙂
   Jag tycker dock att man skulle kunna ha en läsecirkel med serietidningar. Man får prata om särskilda nummer och samlingsvolymer oså 🙂

   • Jag tror att en serie cirkel skulle funka om serierna är “pop culture” serier. Jag nästan började en serie läsecirkel för att jag ville diskutera David Bs serie “epileptisk” men insåg att det skulle vata för svår för andra att få tag på 😦

 3. Oj, vilket elände, maaretta, att du ska vara allergisk mot katter. Hoppas att du tillsammans med en allergolog/läkare snart ska kunna finna en lösning på det problemet. Jag känner minst två allergiska personer som med åren har vant sig vid att kunna ha katt hemma. Så du ska inte misströsta, maaretta!

  Ja, kattar och serier hör på sätt och vis ihop. Mer än vad man i förstone kan tro.

  Jag föreslår att du, maaretta, och du, Magic, vilka ju båda tycks älska katter, tar och funderar lite över hur en studiecirkel på temat katter i litteratur och på film skulle kunna utformas.

  Som en aptitretare kan ni väl ta del av denna förteckning: https://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Lista_%C3%B6ver_katter_i_serier .

  I den artikeln listas katter som förekommer i tecknade serier eller på film, från A-Ö. Det vimlar uppenbarligen av katter i den sortens sammanhang, så det är bara att välja och vraka.

  Som cirkelledare föreslår jag att ni väljer den kissekatt som finns avbildad av Magic allra överst i detta blogginlägg. Fast i så fall bör denna honkatt (som inte heter Adolf) göra sig av med sin svarta mustasch, annars kan ju cirkeldeltagarna börja misstänka, att hon tillhör hemliga polisen, dvs är en så kallad säpo-katt. 🙂 Eller rent av är en viss reinkarnerad Adolf.

  Och då kan det måhända bli en något tryckt samt mindre trevlig och mysig stämning under cirkelmötena.

  Alltnog. Efteråt, innan ni cirkeldeltagare skiljs åt på kvällen för att återvända hem, var och en till sitt, föreslår jag att ni dricker te eller kaffe tillsammans.

  Givetvis ska denna dryck i så fall drickas på fat, anser jag. Så börja gärna träna redan nu på att lapa i er teet eller kaffet från fatet med hjälp av tungan. Helst utan att spilla. 🙂

  Om inte annat, så skulle säkert er cirkelledande kissekatt (hon som inte heter Adolf) uppskatta det genom att därvid slipper känna sig utanför och annorlunda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s